Alla hjärtans dag-tårta

Glutenfri Alla hjärtans dag-tårta med choklad, citron och maränger
8-10 bitar
Vit chokladfluff
3 dl grädde
160 g vit choklad, hackad
50 g mascarpone eller naturell färskost
Värm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka. Tillsätt chokladen, rör om tills det smält och blandats till en slät smet.
Låt smeten stå i kylen ca 6 timmar, gärna över natten. Vispa smeten till fluff och vispa sedan ned färskost/mascarpone. Dela upp i 2 bunkar och färga den ena rosa med lite röd pastafärg eller karamellfärg.
Mjölkchokladfluff med crisp
3 dl grädde
160 g hackad mjölkchoklad med tex nötter eller något gott krisp i som är glutenfritt eller crunchy strössel
Värm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka. Tillsätt chokladen, rör om tills det smält och blandats till en slät smet.
Låt smeten stå i kylen ca 6 timmar, gärna över natten. Vispa smeten till fluff och blanda ned crispet ifall det ej redan är i chokladen.
Vispad citronpannacotta
0.25-0.5 dl citronsaft
Zest från 1 citron
2.5 dl vispgrädde
0.75 dl Gelésocker multi
1 tsk Vaniljsocker
100 g färskost
Värm upp grädden tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt citronsaft (smaka av) och zest. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen. Vispa upp med elvisp. När den är fast, vispa ned färskosten.
Chokladtårtbotten
3 ägg
150 g (1.75 dl) strösocker
130 g (2 dl) potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
0.5 dl kakao
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar ca 5-7 minuter.
Vänd ned potatismjöl, bakpulver och sikta i kakao. Klä botten med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen (ca 20-22 cm, nonstick och med löstagbar kant) och grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar. Diska ur formen och fodra med konditorplast utmed kanterna och i botten bakplåtspapper inför montering.
Rosa maränger
2 äggvitor
1.5 dl strösocker
några droppar röd karamellfärg
1 krm ättika eller citronsaft
1 knivsudd salt
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt karamellfärg, ättika och salt och vispa massan tills den är styv och glansig. Klicka eller spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Marängerna är klara när de känns lätta och släpper pappret. (du kommer få maränger över, men spara dem i en burk och torrt så håller de länge).
Montering:
Lägg en tårtbotten i formen. Spritsa på mjölkchokladfluffet, lägg på andra tårtbotten och tryck till lite lätt. Spritsa på den vispade citronpannacottan och lägg på den sista botten och tryck till. Ställ i kylen i ett par timmar så den sätter sig (detta kan du göra redan dagen innan). Ta ur tårtan ur formen och ta bort plasten. Spackla tårtan med det vita chokladfluffet och det färgade och försök att få till en fin ombréeffekt. Dekorera med blomsterströssel och maränger.
