Pannacottatårta med jordgubb, citron och mandel


Jordgubbspannacotta 

150 g jordgubbar 
2.5 dl vispgrädde 
1 dl strösocker 
1/2 citron 
1.5 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Mixa jordgubbarna slätt och sila. 
Lägg allt i en kastrull (förutom gelatinblad) och värm tills första bubblan. Ta av från plattan och rör ned urkramat gelatinblad. Häll upp i silikonform eller en mindre springform (ca totalmängd 6 dl). Ställ i kylen tills den stelnat någon timme, sen in i frysen tills den är frusen helt igenom. 

Citronpannacotta 
1.5 gelatinblad
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
saft från 1 citron
zest från 2 citroner
1 tsk vaniljsocker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. 
Blanda resterande ingredienser i en kastrull. Låt sjuda upp och dra av från plattan. Rör ned urkramade gelatinblad. Låt svalna och häll försiktigt på din frysta jordgubbspannacotta. Ställ i kylen tills det stelnat och om du använder silikonform så ställ in i frysen igen tills det fryst igenom. Ploppa ur formen och låt tina i kyl någon timme innan servering. 

Italienska mandelkakor 
10 st 

2 äggvitor
95 g mandelmjöl
95 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk Amaretto

Garnering
1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda mandelmjöl, socker, vaniljsocker och Amaretto och vänd ner i smeten.
Forma smeten till 10 bollar. Rulla dem först i strösocker och sedan i florsocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 minut­er. Låt svalna. Bryt i mindre bitar och servera med pannacottan.