Citron, kokos, kola och brynt smör

Kokos, citron och kola
10-12 bitar
Kokosbotten med brynt smör och rostad kokos
75 g brynt smör
2 ägg
1 dl strösocker
75 g kokosflingor, rostas i torr stekpanna
1 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 160 grader över- och undervärme. Rör ihop alla ingredienser och bred ut i en springform (ca 16 cm i diameter klädd med bakplåtspapper). Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och ta ur botten ur formen.
Citronbottnar
2 ägg
1 dl socker
1 dl\t vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Zest från 1 ekologisk citron
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ned mjöl och bakpulver och vänd i försiktigt med slickepott. Vänd ned zesten. Klä en springform (ca 17 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Låt svalna och ta ur formen. Diska formen och frys botten. Dela sen i 2 till 3 bottnar.
Rostad vit choklad
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme. Hacka chokladen och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills chokladen fått en gyllenbrun färg, ca 8-15 minuter beroende på ugn. Ta ut och låt svalna. Hacka i mindre bitar.
Citronmousse
3 gelatinblad, blötlagda i 5 min i kallt vatten
1.25 dl citronsaft (jag använder ekologisk på flaska)
1.5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
100 g naturell färskost
Vaniljsocker vid behov
Sjud upp citronsaft och socker i en kastrull. Dra av från värmen och vispa ned urkramade gelatinblad.
Vispa grädden lätt tills den bildar toppar. Vispa ned färskosten. Vänd ned citron- och sockerblandningen i grädden och färskosten. Smaka av med vaniljsocker.
Montering av tårtan (ej inräknat dekoration, det kommer i nästa steg): Klä springform (16 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten och tårtplast i sidorna. Lägg kokosbotten i botten och häll på 1/3 (eller 1/4 om du valt att skära citronbotten i 3 bottnar) av moussen. Strö över rostad vit choklad. Lägg på en citronbotten och upprepa med mousse, rostad vit choklad och botten. När du hällt på sista moussen ovanpå allting, slå formen försiktigt mot bänken så bubblor försvinner. Ställ i kylen i 30 minuter och lägg sen in i frysen ett par timmar. Här kan den förvaras väl inplastad i några veckor.

Kolafrosting med brynt smör
75 g smör, brynt
200 g naturell färskost
1-1.5 dl kolasås (hemkokt eller köpt. Går även bra med dulce de leche, men smaka då av hur mycket du behöver)
2 msk florsocker
Ställ det brynta smöret kallt så det stelnar. Vispa sen upp smöret så det är vitt och fluffigt. Vispa ned färskost. Rör ned kolasås/dulce de leche och smaka av så du tycker kolasmaken är bra, smaka av med florsocker. Du kan även färga rosorna med valfri pastafärg. Lägg i spritspåse med rostyll (jag använder Wilton 1m).
Garnering: Ta ur tårtan ur frysen, ta ur formen och kom ihåg att du kan diska tårtplasten och använda igen! Spritsa rosor där du tycker det passar och garnera gärna med färsk citronmeliss.


Men wow!