Chokladiga kolabollar

Chokladiga kolabollar
20 st
Salted caramel
50 g glykos
0.75 dl ljust muscovadosocker
1 dl grädde
25 g smör
0.5 tsk flingsalt
Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av sockret tills allt har smält, rör om mellan varven. Vispa ned resten av sockret och häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om. Låt sjuda tills den tjocknar och rör ned smör och salt. Låt svalna. Häll upp i spritspåse.
Saltrostade pekannötter
2 dl pekannötter
0.5 dl ljus sirap
1 msk smör
Flingsalt
Rosta pekannötterna i medelvarm stekpanna. Häll på sirap och smör. Låt karamelliseras och toppa med flingsalt. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Finhacka.
Chokladbollar med muscovadosocker
100 g smör
3 dl havregryn
0.75 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk espresso
Bryn smöret i en kastrull. Låt svalna och rör ihop med resten av ingredienserna. Rulla till 20 bollar och tryck ett litet hål i varje boll. Spritsa kolasås där i och nyp ihop så kolan inte rinner ut. Rulla i finhackade pekannötter.
