Chokladiga kolabollar


Chokladiga kolabollar 
20 st 

Salted caramel 
50 g glykos
0.75 dl ljust muscovadosocker 
1 dl grädde 
25 g smör
0.5 tsk flingsalt

Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av sockret tills allt har smält, rör om mellan varven. Vispa ned resten av sockret och häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om. Låt sjuda tills den tjocknar och rör ned smör och salt. Låt svalna. Häll upp i spritspåse. 

Saltrostade pekannötter 
2 dl pekannötter 
0.5 dl ljus sirap 
1 msk smör 
Flingsalt 

Rosta pekannötterna i medelvarm stekpanna. Häll på sirap och smör. Låt karamelliseras och toppa med flingsalt. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Finhacka. 

Chokladbollar med muscovadosocker 
100 g smör
3 dl havregryn
0.75 dl ljust muscovadosocker 
1 tsk vaniljsocker 
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk espresso

Bryn smöret i en kastrull. Låt svalna och rör ihop med resten av ingredienserna. Rulla till 20 bollar och tryck ett litet hål i varje boll. Spritsa kolasås där i och nyp ihop så kolan inte rinner ut. Rulla i finhackade pekannötter.