Skagenröra på rårakor


Förrätt 4 portioner
Rårakor
400 g potatis
Salt
Peppar
Smör
Riv potatisen grovt på rivjärn. Lägg i vatten under tiden du smälter smör i en stekpanna. Krama ur potatisen och lägg små högar (4-8 st) av potatis i stekpannan och pressa de platta, salta och peppra. Låt steka på medelvärme tills de fått fin färg och lägg sen på hushållspapper några minuter. Servera som förrätt toppad med Skagenröra.
Skagenröra
400 g räkor med skal
0.5-1 dl majonnäs
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad rödlök
1 tsk citronsaft
Skala räkorna. Rör ihop med resterande ingredienser och smaka av med mer citron eller örter. Servera på rårakor eller på smörstekt toast till förrätt. Röran kan göras 2 dagar i förväg och håller ca 5 dagar om den förvaras rätt.