Brownie, körsbär och chokladganache

Brownie, körsbär, chokladganache
6 portioner
Chokladganache
100 g mjölkchoklad
25 g mörk choklad
0.75 dl vispgrädde
1 tsk smör
Flingsalt
Hacka chokladen och lägg i en bunke med smöret. Hetta upp vispgrädde i en kastrull och häll över chokladen. Låt stå några minuter och rör slät med slickepott. Rör ned flingsalt efter smak. Låt stå i rumstemperatur tills den sätter sig (ca 1 h).
Körsbärskompott
100 g frysta körsbär
0.25-0.5 dl strösocker eller råsocker
0.50 dl vatten
Koka upp allt i en kastrull. Undvik att röra för mycket, det är fint om några körsbär håller sig hela tills servering. Låt svalna.
Brownie
50 g smör
70 g mörk choklad
2 medelstora ägg
70 g strösocker
30 g mörkt muscovadosocker
70 g vetemjöl
0.75 msk kakao
1 knivsudd vaniljpulver
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme. Smält smör i en kastrull och rör ned hackad choklad. Rör slätt och ta av från värmen. Rör ned ägg och socker (båda sorterna). Sikta ned de torra ingredienserna och rör till en klumpfri smet. Fördela smeten i 6 silikonformar och grädda i ca 10-15 minuter. De ska vara något gungiga i mitten. Låt svalna och ta ur formarna.
Till servering
Vispad grädde
Ekologiska penséer

