Brownie, körsbär och chokladganache


Brownie, körsbär, chokladganache 
6 portioner 

Chokladganache 
100 g mjölkchoklad 
25 g mörk choklad 
0.75 dl vispgrädde 
1 tsk smör 
Flingsalt 

Hacka chokladen och lägg i en bunke med smöret. Hetta upp vispgrädde i en kastrull och häll över chokladen. Låt stå några minuter och rör slät med slickepott. Rör ned flingsalt efter smak. Låt stå i rumstemperatur tills den sätter sig (ca 1 h). 

Körsbärskompott 
100 g frysta körsbär 
0.25-0.5 dl strösocker eller råsocker 
0.50 dl vatten 

Koka upp allt i en kastrull. Undvik att röra för mycket, det är fint om några körsbär håller sig hela tills servering. Låt svalna. 

Brownie
50 g smör 
70 g mörk choklad 
2 medelstora ägg 
70 g strösocker 
30 g mörkt muscovadosocker 
70 g vetemjöl 
0.75 msk kakao 
1 knivsudd vaniljpulver 
Flingsalt 

Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme. Smält smör i en kastrull och rör ned hackad choklad. Rör slätt och ta av från värmen. Rör ned ägg och socker (båda sorterna). Sikta ned de torra ingredienserna och rör till en klumpfri smet. Fördela smeten i 6 silikonformar och grädda i ca 10-15 minuter. De ska vara något gungiga i mitten. Låt svalna och ta ur formarna. 

Till servering 
Vispad grädde 
Ekologiska penséer