Vegansk cheesecake med Oreos och jordgubbar

Vegansk cheesecake med choklad, Oreos och jordgubbar
8 bitar
Botten
15 Oreokex
125 g mjölkfritt margarin
Fyllning
1 dl havregrädde
1 dl gelésocker multi
450 g valfri färskost, t.ex. oatly på mackan
100 g mörk choklad mjölkfri, hackad
Chokladganache
125 g mörk choklad mjölkfri, hackad
1 dl havregrädde/sojagrädde eller valfri växtbaserat alternativ
Garnering
250 g jordgubbar
1 paket Mini oreos
Botten
Mixa Oreokakorna med fyllningen i och smält margarinet och blanda med kakorna. Tryck ut i en form (ca 18 cm) med löstagbar botten klädd med bakplåtspapper i botten. Ställ i kylen.
Fyllning
Blanda ihop färskost och hackad choklad i en bunke. Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut, låt svalna och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna i ca 2 h.
Ganache
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Mixa slät och låt svalna i rumstemperatur. Lägg upp i spritspåse och spritsa på cheesecaken och garnera med jordgubbar och Oreos.