Tortillabröd


Gjorde deg till tortillabröd igår kväll och lät den vila i kylen under natten. Tycker den är lättare att hantera när den fått vila i kylen 👍.
Väldigt enkelt. Jag gjorde 16 mindre tortillabröd av detta receptet.
2.5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
25 g kallt smör
En nypa flingsalt 
1.5 dl kokande vatten

Arbeta ihop mjöl, bakpulver och smör till en smulig massa. Arbeta in salt och kokande vatten. Arbeta tills degen är smidig och ha ev mer mjöl eller vatten om den är för fast. Den ska vara smidig och släppa från kanterna.
Plasta och låt vila i kylen några timmar eller under natten. Rulla degen till en avlång jämnstora rulle. Dela degen i 16 bitar och rundriv till släta bollar. Kavla ut tunt och stek de i omgångar i het och torr stekpanna (jag kör effekt 7 av 9). Vänd de när det börjar bubbla på ovansidan. De får inte stekas för länge för då blir de hårda. Stapla ovanpå varandra i en kökshandduk.