Vit chokladcheesecake med hallon och Passionsmoussetårta med kokosbotten och passionscurd


Vit chokladcheesecake med hallon 
15 generösa bitar 

Rabarber- och halloncurd
150 g rabarber
100 g hallonpuré
0.5 dl vatten
1.5 msk majsstärkelse 
1 dl strösocker
50 g smör

Skär rabarbern i mindre bitar, lägg i kastrull med hallon och vattnet. Låt sjuda upp och sjuda tills rabarbern mjuknar. Mixa slätt, häll i sockret och vispa ner majsstärkelsen medan den sjuder. Sjud tills den börjar tjockna.
Ta av från plattan och vispa ned smöret i omgångar. Sila och plasta ytan och låt kallna i kyl. Montera i spritspåse. 

Digestivebotten
75 g brynt smör 
120 g digestivekex 
30 g kolakakor 

Mixa kakorna till smulor och blanda med det brynta smöret. Tryck ut i en 20 cm stor cirkel (eller samma mått som du väljer att gjuta din cheesecake i). Ställ i frysen medan du gör cheesecaken. 

Fyllning
3 gelatinblad, blötlagda 5 min i kallt vatten 
100 g vit choklad, hackad 
2.5 dl vispgrädde 
1 dl florsocker 
400 g naturell färskost 
2 tsk vaniljsocker 
3 dl hallonpuré

Vispa 2 dl av grädden tills den bildar mjuka toppar. Ställ i kylen medan du gör resten av fyllningen. 
Vispa ihop färskost med florsocker. Värm upp 0.5 dl grädde i en kastrull. Blanda ned den vita chokladen och rör slätt. Rör ned i färskostblandningen. 
Värm upp 0.5 dl av hallonpurén och smält ned gelatinbladen där i. Vänd ned i färskostblandningen tillsammans med resten av purén och den vispade grädden. 
Häll på hälften av fyllningen i Silikomart Perla 20 cm och ringla lite curd, ställ i frysen ca 15 minuter. Häll på resten av smeten, ringla ytterligare lite curd på. Lägg din digestivebotten försiktigt på cheesecaken och tryck till försiktigt så den sätter sig bra. Ställ i frysen ca 5 h eller över natten (lättare att få ur den fin ur formen om du fryser den). 

Ta ut den ur formen, låt stå i kylen ca 4 h så den tinar och garnera med bär, curd och gärna tempererad choklad, maränger, hallonpulver och syrénblommor. 


Passion- och kokostårta
15 bitar 

Passionscurd 
2 dl passionsfruktspuré 
8 äggulor 
1.5 dl strösocker 
100 g osaltat smör 

Vispa ihop puré, gulor och strösocker i en kastrull. Sjud på medelvärme under omrörning tills det tjocknar. Dra av från värmen och klicka i smöret. Plasta ytan och ställ i kylen i minst 2 h. 

Kokoskolainteriör
200 g kondenserad mjölk 
125 g rostade kokosflingor 

Rör ihop till en massa. Klä en springform eller en pajring som är 18-20 cm med plastfolie. Ställ i kylen medan du börjar med resterande moment. 

Kokosbotten
50 g smält smör 
1 dl strösocker 
200 g rostade kokosflingor 
2 ägg (ca 55 g st) 

Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. 
Rör ihop alla ingredienser till en fast smet. Häll i en smord springform 18-20 cm. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills det fått fin färg. Låt svalna och lägg botten i frysen medan du förbereder fyllningen. 

Passionsmousse
6 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten i 5 min
2 dl passionsfruktspuré
3 dl strösocker 
4 dl vispgrädde
2 dl naturell färskost
1-2 ekologisk citron, zesten

Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Värm upp hälften av passionsfruktspurén i kastrull och ta av från värmen. Rör ned urkramade gelatinblad. Rör ned resterande passionsfruktspuré och vänd försiktigt ihop med färskosten. Vänd ihop med den lättvispade grädden och smaka av med finriven citronzest. Häll hälften av moussen i Silikomart Perla 24 cm och ställ i frysen 15 minuter. Lägg försiktigt på din kokoskolainteriör på den halvfrysta moussen och häll sen på resten av moussen. Tryck försiktigt på kokosbotten och ställ i frysen i 6 h eller över natten. Ta ur tårtan ur formen och dekorera med passionscurd, kokosmaränger och valfria bär eller ätbara blommor.