Torsk, fänkål, ärtor


Torsk, fänkål, ärtor
4 portioner

Tempurafriterad torsk
4 portionsbitar torskrygg eller torskfilé (rimma gärna denna innan i saltlag) 
9 msk vetemjöl
6 msk majsstärkelse 
2 tsk bakpulver
1 dl öl
Salt
Vitpeppar 

Blanda mjöl, stärkelse och bakpulver i en bunke, rör ner öl. Salta och peppra. Smeten ska bli tunn som en pannkakssmet. Slå på mer öl om det behövs. Låt stå i cirka en timme före användning.
Vänd fisken i mjöl och sedan i smeten. Fritera i 160-180 grader varm olja. Tiden beror på tjockleken, men när de fått gyllenbrun färg är de klara, brukar ta ca 2-4 minuter. 

Crudité med fänkål, morot och äpple 
2 morötter 
1 fänkål 
2 äpplen (helst gröna) 
2 msk olivolja 
1-2 tsk äppelcidervinäger 
Salt 

Hyvla morot, fänkål och äpple tunt. Blanda med olivolja, äppelcidervinäger, salt. Smaka av.

Ärtcrème
150 g tinade gröna ärtor
0.5 dl crème fraiche
salt 
citronjuice

Mixa gröna ärtor och crème fraiche, smaka av med salt och citronjuice.

Servera med potatis och tex rostad blomkål och picklad lök.