Torsk, fänkål, ärtor

Torsk, fänkål, ärtor
4 portioner
Tempurafriterad torsk
4 portionsbitar torskrygg eller torskfilé (rimma gärna denna innan i saltlag)
9 msk vetemjöl
6 msk majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 dl öl
Salt
Vitpeppar
Blanda mjöl, stärkelse och bakpulver i en bunke, rör ner öl. Salta och peppra. Smeten ska bli tunn som en pannkakssmet. Slå på mer öl om det behövs. Låt stå i cirka en timme före användning.
Vänd fisken i mjöl och sedan i smeten. Fritera i 160-180 grader varm olja. Tiden beror på tjockleken, men när de fått gyllenbrun färg är de klara, brukar ta ca 2-4 minuter.
Crudité med fänkål, morot och äpple
2 morötter
1 fänkål
2 äpplen (helst gröna)
2 msk olivolja
1-2 tsk äppelcidervinäger
Salt
Hyvla morot, fänkål och äpple tunt. Blanda med olivolja, äppelcidervinäger, salt. Smaka av.
Ärtcrème
150 g tinade gröna ärtor
0.5 dl crème fraiche
salt
citronjuice
Mixa gröna ärtor och crème fraiche, smaka av med salt och citronjuice.
Servera med potatis och tex rostad blomkål och picklad lök.

