Friterade mozzarellabollar

Igår blev det lite friterade mozzarellabollar till förrätt 😍👅.
\nFriterade mozzarellabollar
\n4 portioner
20 st minimozzarellabollar
\n2 dl vetemjöl
\n2 ägg
\n2 dl pankoströbröd
\n1 krm paprikapulver
\n1 krm salt
\n1 krm torkad oregano
5 dl rapsolja att fritera i
\nVärm oljan till 160 grader.
\nVispa upp äggen i lätt i en djup tallrik. Häll mjölet i en och panko i en. Blanda ned kryddorna i pankon.
\nBörja med att rulla mozzarellan i mjöl, sen ägg, mjöl igen och sen ägg och sist panko. Mindre risk att de läcker när man gör så.
Fritera bollarna i omgångar i den varma oljan, det tar ett par minuter per boll. Låt de få fin färg och servera som tilltugg eller som förrätt med tomatsås.