Wallenbergare, brynt smör, kalvsky

Wallenbergare med potatispuré med brynt smör, kalvsky och rårörda lingon
4 portioner
Wallenbergare
400 g kalvfärs
1 tsk salt
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar, nymald
Panering:
2 dl ströbröd
Blanda allting till färsen och rör till en smidig smet och forma sen till biffar med blöta händer. Vänd dem i ströbröd och stek i smör i medelvarm stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Potatispuré:
800 g mjölig potatis (gärna Marilyn)
50 g smör
1.5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
Vitpeppar
Salt
Skala potatisen. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet, ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen. Dra åt sidan.
Bryn smöret i en kastrull och häll i gräddmjölk. Värm några minuter tills det blivit varmt.
Pressa potatisen i potatispress och blanda ned smör- och gräddblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Rårörda lingon:
150 g frysta lingon
0.5 dl strösocker
Rör ihop lingonen med strösocker och låt det stå tills sockret smält.
Kalvsky:
1 msk kalvfond koncentrerad
2 dl vatten
50 g smör
Soja eller colloritsoja
Hetta upp kalvfond och vatten i en liten kastrull och smält ned smöret. Smaka av med soja eller bara collorit för färgen.