Prästostpaj med bacon
Prästostpaj med bacon
12 mindre bitar till buffé
Pajdeg
- 100 g saltat smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1 pkt Bacon, 125 g
- 4 dl riven prästost
- 2 dl naturell créme fraiche
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
- 2 dl naturell färskost
- Hackad gräslök
Pajdeg:
Blanda ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen 15 minuter och kavla sedan ut och lägg i pajform (gärna med löstagbar botten).
Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop allting utom osten och baconet.
Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper. Låt svalna och hacka eller smula till mindre bitar. Lägg osten i det förgräddade pajskalet och strö över hälften av baconet och häll på äggstanningen. Ställ in mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kallna.
Gräslökscrème:
Blanda ihop och lägg i en spritspåse.
Skär pajen i portionsbitar och spritsa gräslökscréme på och toppa med resten av baconet.