Prästostpaj med bacon


Prästostpaj med bacon 
12 mindre bitar till buffé

Pajdeg
  • 100 g saltat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 pkt Bacon, 125 g
  • 4 dl riven prästost
  • 2 dl naturell créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
Gräslökscrème
  • 2 dl naturell färskost
  • Hackad gräslök
Pajdeg:
Blanda ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen 15 minuter och kavla sedan ut och lägg i pajform (gärna med löstagbar botten).
Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter.

Fyllning:
Vispa ihop allting utom osten och baconet.
Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper. Låt svalna och hacka eller smula till mindre bitar. Lägg osten i det förgräddade pajskalet och strö över hälften av baconet och häll på äggstanningen. Ställ in mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kallna.

Gräslökscrème:
Blanda ihop och lägg i en spritspåse.
Skär pajen i portionsbitar och spritsa gräslökscréme på och toppa med resten av baconet.