Fisk, brynt smör, dill


Lubbfilé med brynt smörsås, dillolja, potatis och grönsaker

4 portioner 

Brynt smörsås
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
½ citron, färskpressad saft
½ krm cayennepeppar
Salt

Bryn smöret i en kastrull tills det skummar och doftar nötaktigt. Häll i grädde och crème fraiche och värm tills det precis börjar koka. Passa så den inte spricker, smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och nymald svartpeppar. 

Dillolja:
2 krukor färsk dill
1 påse färsk babyspenat
2.5 dl rapsolja
1 nypa salt 

Mixa olja, dill och spenat med salt. 

Fisk
4 portionsbitar lubbfilé eller annan vit, fast fisk
Flingsalt och nymald svartpeppar 

Lägg en liten klick smör på varje bit fisk. Strö salt och svartpeppar på fisken och ställ in i 160 grader varm ugn och sätt i termometern i fisken, baka av tills innertemperaturen är 48 grader. 

Servera fisken med kokt potatis och morötter, brynt smörsås, dillolja och säsongens grönsaker. Toppa gärna med lite sjökorall/glasört.