Fisk, brynt smör, dill

Lubbfilé med brynt smörsås, dillolja, potatis och grönsaker
4 portioner
Brynt smörsås
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
½ citron, färskpressad saft
½ krm cayennepeppar
Salt
Bryn smöret i en kastrull tills det skummar och doftar nötaktigt. Häll i grädde och crème fraiche och värm tills det precis börjar koka. Passa så den inte spricker, smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och nymald svartpeppar.
Dillolja:
2 krukor färsk dill
1 påse färsk babyspenat
2.5 dl rapsolja
1 nypa salt
Mixa olja, dill och spenat med salt.
Fisk
4 portionsbitar lubbfilé eller annan vit, fast fisk
Flingsalt och nymald svartpeppar
Lägg en liten klick smör på varje bit fisk. Strö salt och svartpeppar på fisken och ställ in i 160 grader varm ugn och sätt i termometern i fisken, baka av tills innertemperaturen är 48 grader.
Servera fisken med kokt potatis och morötter, brynt smörsås, dillolja och säsongens grönsaker. Toppa gärna med lite sjökorall/glasört.