Majskyckling, svamp, belugalinser


Majskycklingfilé med svampkräm, belugalinser och citronsmörsky

4 portioner

Majskycklingfilé 
4 majskycklingbröstfiléer, gärna med skinn
Flingsalt och nymald svartpeppar 

Stek filéerna med skinnet nedåt i en het stekpanna med lite rapsolja och smör. Spara pannan med skyn. Lägg filéerna i en ugnsform, salta och peppra. 
Sätt ugnen på 175 grader och sätt termometern i kycklingen och sätt på 70 grader.

Rostade rotfrukter
4 fina morötter 
4 polkabetor 

Skala morötterna och polkabetorna. Skär betorna i klyftor och halvera morötterna på längden. Lägg i crispformen. Salta lätt och rosta i ugnen i 200 grader ca 15 minuter (betorna kan ta något längre tid beroende på storlek). 

Svampkräm
250 g champinjoner
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk torkad timjan eller färsk ca 1 msk 
rapsolja
2 msk crème fraiche
1/2 dl finriven parmesan
1 tsk ljus japansk soja
salt och svartpeppar

Rensa och finhacka svampen. Stek svamp, schalottenlök, vitlök och timjan i olja tills vätskan från svampen har kokat bort. Mixa tillsammans med crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Smaksätt med parmesan och soja.

Koka belugalinser för 4 port enligt förpackningen, häll av kokvattnet och blanda i lite av citronsmörskyn och 2 påsar á 65 g färsk babyspenat. 

Citronsmörsky 
1 schalottenlök, finhackad
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong 
1 citron, saft och rivet skal
2 msk smör
2 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Fräs löken mjuk i stekpannan (i den du stekte kycklingen) utan att den tar färg.
Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och låt det koka ner till två tredjedelar. Sila. 
Vispa i smöret i klickar. Smaka av med honung, salt och peppar.

Servera med valfria grönsaker efter säsong.