Panerad fetaost med rostade tomater


Crispbakad fetaost med rostade rotfrukter, picklade polkabetor och bakade tomater

4 portioner

2 block fetaost (á 150 g, gärna den med tryffel) 
2 msk mjölk 
2 msk vetemjöl 
1 dl pankoströbröd 
1 msk sesamfrön
4 st polkabetor/rödbetor/gulbetor
8 st späda knippmorötter
250 g små tomater (tex cocktailtomater, romantica) 
1 vitlöksklyfta 
Olivolja 
Salt och svartpeppar 
Mixsallad
Flytande honung

Picklade polkabetor
2 polkabetor
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit (12 %) 

Lägg tomaterna i en form och ringla över lite olivolja och skiva vitlöken och fördela över tomaterna. 
Skala betorna och skär i klyftor. Lägg i en form  tillsammans med skalade knippmorötter, ringla lite honung på morötterna och salta och peppra lätt. Ställ in i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter tillsammans med rotfrukter. Håll dem varma under folie. 

Skär varje block i 2 trekanter, blanda mjölk och mjöl till en kletig massa och doppa fetaosten i den. Vänd sedan i panko och sesamfrön. 
Stek i olja på medelvärme tills de får fin färg på båda sidor. 

Servera fetaosten med rotfrukterna, sallad och picklade betor. Ringla lite honung över. 

Picklade polkabetor
Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Lägg i betorna och låt dem ligga och dra. Helst ett par timmar så detta kan förberedas.