Chokladtårta med körsbärsfyllning


Chokladtårta med körsbärsfyllning

14-16 bitar

Chokladbotten
3 dl strösocker 
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
200 g smör
En nypa flingsalt 
2 ägg
0,75 dl mjölk
0,75 dl starkt kaffe

Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader över--och undervärme.
Bryn smöret i en kastrull och låt svalna.
Vispa upp ägg och socker tills det är fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten. Vänd ner de tillsammans med mjölk, kaffe, salt och smöret. Rör till en jämn smet.
Häll i en bakplåtspappersklädd springform (både klädd i botten och sidorna. 18 cm i diameter om du vill ha en hög tårta, 20-22 cm om du vill ha en lägre).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter (beror på storleken på formen). Kakan ska va torr inuti när den är klar. Låt svalna och skär i 3-4 bottnar.

Körsbärsfyllning
300 g naturell färskost 
2 dl vispgrädde
2 dl körsbärsmarmelad
1 ask frysta körsbär, tinade (250 g) 
0.5 dl extra fint strösocker  
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop färskost, grädde, socker och vaniljsocker tills det blir en fluffig fin kräm. Rör ned marmelad och körsbär.
Klä en springform (samma storlek som du bakade botten i) med tårtplast och montera tårtan där i, fördela fyllningen på 2-3 av bottnarna. Ställ i kylen tills du ska spackla tårtan med mörk chokladfrosting. 



Mörk chokladfrosting 
200 g choklad, mörk (65%)
0.5 dl strösocker 
1,5 dl vispgrädde
200 g smör, rumsvarmt
En nypa salt 

Hacka chokladen. Blanda grädde och socker i en kastrull och koka upp. Häll blandningen över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna. Vispa ner smöret, lite i taget, till en fluffig smörkräm och ha sist i saltet. Bred på ett tunt lager av frosting runtom och på tårtan. Ställ in i tårtan i kylen i ca 15 minuter. Spara ca 1.5 dl frosting till att spritsa med. Lägg i en spritspåse med tyll (jag använder Wilton 1m) och bred ut resten av frostingen runtom tårtan. Spritsa rosor på tårtan. 

Första spacklingen
Andra spacklingen 
Spritsa rosor ovanpå tårtan

Dekorering 
Röd Oxalis  
Färska bigarråer

Garnera med bigarråer och oxalis.