Cajunrostad broccoli, blomkål med manchegokräm


Cajunrostad blomkål och broccoli med rotselleri och manchegokräm

4 portioner

Rostad rotselleri 
1 liten rotselleri 
1 msk olivolja 
Flingsalt 

Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Skär rotsellerin i klyftor eller större tärningar. Lägg i ugnsform och blanda med olja och flingsalt. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt det sedan gå den sista kvarten med blomkål och broccoli. 

Cajunrostad blomkål och broccoli 
1 litet huvud blomkål 
2 broccoli buketter 
2 msk Poppamies Louisiana Cajun Rub 
1 msk olivolja 

Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Dela blomkålen och broccolin i mindre buketter. Lägg i ugnsform och blanda med rub och olivolja. Strö lite flingsalt över. Rosta mitt i ugnen i ca 15-30 minuter tills det fått fin färg. 

Picklad silverlök 
1 tunt skivad silverlök 
1-2 dl risvinäger 
1 msk strösocker 

Rör ihop vinäger och strösocker tills sockret löst sig. Häll över den skivade silverlöken så det täcker. Ställ i kyl i minst 1 h innan servering. 

Manchegokräm 
2 dl finriven manchego
2 dl naturell färskost
Salt
Färskpressad citronsaft
Vitpeppar

Mixa ihop manchego och färskost. Smaka av med salt, citron och vitpeppar.  Ställ kallt tills servering. 

Servering 
Klicka eller spritsa ut ostkrämen. Lägg på broccoli, blomkål och rotselleri. Riv över manchego och toppa gärna med krasse, grönkålschips, citronzest och grönkålspulver.