Focaccia med oliver och soltorkade tomater

Foccacia 1 bröd 

25 g jäst
6 dl ljummet vatten
1/2 msk salt
1/3 dl olivolja
12-13 dl vetemjöl, cirka 750 g
0.75 dl skivade eller hackade svarta oliver 
0.75 dl strimlade soltorkade tomater 
Rosmarin (jag använder ca 1 tsk torkad i degen) 
olivolja
havssalt

Smula jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör tills jästen löst sig.
Blanda ner salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop degen tills den känns riktigt smidig. Blanda sist ned oliver och soltorkad tomat (och torkad rosmarin om du vill ha i degen). Testa genom att mjöla fingret och tryck ner det i degen, när degen går tillbaka är den färdigknådad.

Baka ut i valfri form. Focaccia kan till exempel tryckas eller kavlas ut i en långpanna. Jag oljade en långpanna (30*20 cm). Lägg en handduk över.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa i cirka 45 minuter eller tills den har jäst upp till nästan dubbel storlek.
Mjöla ett finger och tryck flera hål i brödet. Stoppa en rosmarinkvist i varje. Ringla över olivolja och strö över havssalt. Grädda focaccian mitt i ugnen i cirka 20 minuter (innertemperatur 98 grader). 
Ta ut och låt svalna. Skär i bitar eller låt gästerna bryta själva.