Kyckling, svamp och grönkål

Kycklingfilé
Kör kycklingen sousvide 63 grader i 1.5-2 h. Rulla sedan i en blandning av svamppulver, timjan, rosmarin, svartpeppar och salt. Bryn på i varm panna med olja och smör tills den får fin färg. (om du ej använder sousvide, så rulla kycklingfilé i blandningen innan stekning).
Grönkålspesto, 3 dl
200 g grönkål
2 msk pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 citron, saften
0,5 dl olivolja
0,5 dl vatten
salt
svartpeppar
Dra bort grönkålsbladen från de hårda stammarna. Hacka och förväll i kokande vatten i\u2028 1 minut (du kan hoppa över det här steget). Släng ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser och mixa till en hyfsat slät pesto. Tillsätt mer olivolja och vatten om du vill för en rinnigare konsistens.
Friterad rotselleri 4 port
Tvätta en hel rotselleri väl och skär bort det du ej får helt rent. Lägg på plåt och baka av i ugnen i 150 grader i 2 h eller tills den känns mjuk. Ta ut och låt svalna. Skär i klyftor och fritera i 180 grader olja innan servering. Salta.
Svampsky 4 port
7 dl färsk blandsvamp (eller 3 dl stekt)
1 vitlöksklyfta
1 msk klippt, färsk bladpersilja
1 msk kinesisk soja
1 dl grädde
2 dl vitt vin
salt, peppar
Rensa och stek svampen till vätskan reducerats. Rör ner smör, pressad vitlök och kryddor. Klipp över bladpersilja, slå på grädde, soja och vin och låt det puttra ihop under cirka 3-5 minuter.
Picklad gulbeta
2 gulbetor (eller annan valfri beta)
Koka gulbetorna med skal tills de är mjuka (då behåller de sin fina färg). Spola sedan i kallt vatten och skala dem och skär i klyftor.
Rör ihop en 123-lag (1 del ättiksprit, 2 delar strösocker och 3 delar vatten) tills sockret löst sig. Lägg i gulbetsklyftorna och ställ kallt i ett par timmar.
