Pulled pork med miso, tortillabröd, spetskål och chilimajo


Jag använder Stasherbag till mer än när jag sous vidar. Jag brukar använda den när jag ska marinera något, packa med mig tex sås, soppa eller frukt. Men så funkar den även i micro och ugn! Idag körde jag Pulled miso-pork i den i ugnen, den tål upp till 200 grader så då passar det perfekt att ha den till Pulled pork så är det enkelt att hälla av skyn också, för den ska ju reduceras och smakas upp och sen blandas med det möra köttet 👅.

Just nu har Kök Etcetera 20 % rabatt på hela sortimentet, så passa på att bunkra upp med Stasherbag i olika storlekar. https://www.koketcetera.se/sv/sok/Stashe

Stasherbag kan återanvändas många, många gånger. Tål maskindisk och handdisk! 

Det blev hemmagjorda tortillas till det idag, tillsammans med picklad rödlök, isad spetskål och chilimajo. Receptet på pulled miso-pork kommer från Jennie Wallden.

Pulled miso-pork i hembakade tortillabröd med picklad rödlök, isad spetskål och chilimajo
4 portioner 

Pulled pork:
800 g fläskkarré i bit
1/2 dl miso
4 msk muscovadosocker eller farinsocker
2 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1/2 msk risvinäger
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
3 msk mirin (risvin, kan ersättas med halvtorrt vitt vin)
1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 125 grader. 
Stick köttet några gånger med en provsticka eller liknande och lägg det i en trång gryta med lock. Rör ihop resterande ingredienser, häll blandningen över köttet och vänd runt köttet. Sätt på locket och låt stå i ugnen i minst 3 1/2 timme, gärna någon timme till.

Plocka upp och dra sönder det möra köttet i trådiga bitar. Sätt grytan på spisen på förhöjd medelvärme och koka ner vätskan i 5 minuter. Lägg ner köttet och blanda försiktigt.

Chilimajo
3 dl majonnäs
Chilipasta
Salt
Färskpressad lime

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med chilipasta och lime efter smak. Ställ kallt till servering.

Isad spetskål
1 spetskålhuvud
Iskallt vatten

Strimla spetskålen och ta bort roten. Lägg i iskallt vatten ca 15 minuter innan servering.

Picklad rödlök 
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
2 rödlökar

Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Du kan även koka upp lagen för att sockret ska smälta lite snabbare. Låt den då svalna en stund innan du använder den.
Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.
Låt stå i kylen en timme eller gärna över natten. 

Tortillabröd
4 dl vatten
10 dl vetemjöl
2 msk olja
1½ tsk salt
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 min för hand eller lite längre i bakmaskinen.

Låt degen vila 10 min eller i kylen över natten. Dela sedan till 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 min.

Kavla bröden tunna på ett mjölat bord. Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som du penslar med lite olja. Ca 1 min på varje sida. Stek inte för länge för då blir de hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla.

Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar. Förvara sedan i en plastpåse.