Nattjästa rustika baguetter med camelinafrön och solroskärnor


Nattjästa rustika baguetter med camelinafrön och solroskärnor
2 baguetter

4 nypor färsk jäst (ärtstora. Resten av jästen sparar du i originalförpackningen i en glasburk med lock i kylen. Då håller den sig fräsch.)
6 dl rumsvarmt vatten
1 msk camelinafrön 
0.5 dl rostade solroskärnor 
2 dl havregryn 
8 dl vetemjöl 
3 tsk flingsalt 

Rör ut jästen i vattnet. Blanda ned resten av ingredienserna utom salt och arbeta till en slät, men kladdig deg. Arbeta in saltet och täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i kylen eller i rumstemperatur under natten beroende på hur länge du vill att den ska jäsa. 
Morgonen: Ta ur degen ur bunken och lägg på mjölad bänk. Dela i 2 bitar och vik ett per gånger. Stretcha försiktigt ut degen och forma baguetter och vrid de. Lägg på mjölad pizzaspade och låt vila medan stålet blir varmt. Lägg in Gourmetstålet/pizzastålet på galler i mitten av ugnen. Sätt ugnen på maxtemperatur på över- och undervärme. Jag låter mitt stål vara i ugnen ca en timme innan gräddning. Sänk värmen till 250 grader och låt baguetterna glida av spaden och grädda till 98 grader innertemperatur. 
När de är 98 grader inuti, ta ett glas med vatten och häll på botten av ugnen. Stäng snabbt och grädda ett par minuter till. Ta ut och låt svalna på galler.