Zabaglione med clementin och granatäpplekärnor

Zabaglione med clementin, granatäpplekärnor och rostad vit choklad
4 portioner
Rostad vit choklad
100 g vit choklad, hackad
Sätt ugnen på 160 grader över- och undervärme. Lägg den hackade chokladen på bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8-10 minuter eller tills den fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna och hacka smått eller kyl ett par timmar och mixa till smulor.
Zabaglione
4 äggulor
1.5 dl vitt vin (jag använde ett torrt vin)
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
20-40 ml konjak (ta den mindre mängden om du vill ha mildare konjaksmak)
Vispa ihop äggulor, vitt vin och strösocker över vattenbad tills sockret löst sig. Låt svalna. Blanda sen ned resterande ingredienser. Sila och häll i sifon 0.5 L och ladda med 1 patron. Skaka 12-15 ggr och ställ kallt tills servering. Det går att använda direkt också.
Till servering
8 clementiner
Granatäpplekärnor
Citronmeliss
Skala clementinerna och skär klyftorna i 2 filéer. Lägg på tallrikar och toppa med granatäpplekärnor, citronmeliss och rostad vit choklad. Spritsa sen på zabaglionen och servera.
Det går även att ha tex nötter eller krossade kakor istället för chokladen. (jag testade med att halvera receptet på zabaglionen och köra i min 0.5 L sifon, det fungerade utmärkt!)
