Fyllda munkar med vaniljkräm och äppelmos

Fyllda munkar med vaniljkräm och äppelmos
\n8 st
\nVaniljkräm
\n2.5 dl standardmjölk
\n1 vaniljstång, delad och urskrapad
\n0.75 dl rörsocker
\n3 äggulor
\n1 msk majsstärkelse
\n50 g rumstempererat smör
Koka upp mjölk, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse i en bunke. Häll över den varma mjölken över äggvispet under omrörning.
\nHäll tillbaka allt i kastrullen och vispa på medelvärme tills den tjocknat. Ta av från plattan och klicka i smöret. Plasta ytan och ställ kallt tills den är helt kyld.
Äppelmos
\n2 röda ekologiska äpplen
\n1/2 ekologisk citron, saften
\n0.25 dl rörsocker
\n0.25 dl vatten
\n1/2 urskrapad vaniljstång
Tärna äpplena, behåll skalet på. Lägg i en kastrull med resterande ingredienser. Låt sjuda tills äpplena är mjuka. Plocka upp vaniljstången och mixa slät. Låt svalna och ställ i kyl tills munkarna ska fyllas.
\nMunkar
\n135 g vetemjöl
\n1 tsk bakpulver
\n1.5 dl naturell yoghurt
\n1 krm vaniljpulver
Rapsolja att fritera i
\nRörsocker och kanel att rulla munkarna i
Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda sen ned resterande ingredienser och rör till en jämn, lös deg. Montera i spritspåse.
\nVärm olja till 165 grader och spritsa ned deg i den heta oljan. Fritera de gyllenbruna och rulla i socker och kanel efter fritering. Låt svalna.
Lägg vaniljkräm och äppelmos i varsin spritspåse och fyll munkarna. Servera!