Fyllda munkar med vaniljkräm och äppelmos

\n

Fyllda munkar med vaniljkräm och äppelmos

\n

8 st

\n

Vaniljkräm
\n2.5 dl standardmjölk
\n1 vaniljstång, delad och urskrapad
\n0.75 dl rörsocker
\n3 äggulor
\n1 msk majsstärkelse
\n50 g rumstempererat smör

\n

Koka upp mjölk, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse i en bunke. Häll över den varma mjölken över äggvispet under omrörning.
\nHäll tillbaka allt i kastrullen och vispa på medelvärme tills den tjocknat. Ta av från plattan och klicka i smöret. Plasta ytan och ställ kallt tills den är helt kyld.

\n

Äppelmos
\n2 röda ekologiska äpplen
\n1/2 ekologisk citron, saften
\n0.25 dl rörsocker
\n0.25 dl vatten
\n1/2 urskrapad vaniljstång

\n

Tärna äpplena, behåll skalet på. Lägg i en kastrull med resterande ingredienser. Låt sjuda tills äpplena är mjuka. Plocka upp vaniljstången och mixa slät. Låt svalna och ställ i kyl tills munkarna ska fyllas.

\n

Munkar
\n135 g vetemjöl
\n1 tsk bakpulver
\n1.5 dl naturell yoghurt
\n1 krm vaniljpulver

\n

Rapsolja att fritera i
\nRörsocker och kanel att rulla munkarna i

\n

Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda sen ned resterande ingredienser och rör till en jämn, lös deg. Montera i spritspåse.
\nVärm olja till 165 grader och spritsa ned deg i den heta oljan. Fritera de gyllenbruna och rulla i socker och kanel efter fritering. Låt svalna.

\n

Lägg vaniljkräm och äppelmos i varsin spritspåse och fyll munkarna. Servera!